Page content

Ontnuchteren van alcohol

hoe lang duur het voordat alcohol uit je lichaam is, symptomen kater – De symptomen van een kater kunnen heel erg vervelend zijn. Maar hoe lang duurt het voordat alcohol uit je lichaam is, zodat je ook geen last van de symptomen meer hoeft te hebben?

Hoe lang blijft alcohol in het lichaam?

Als je alcohol drinkt, dan wordt dit in je bloed opgenomen.  En logischerwijs, hoe meer alcohol je drinkt, hoe meer er in je bloed gaat zitten en hoe meer last je van de symptomen van een kater en dergelijke kunt krijgen. De duur van het alcohol in je bloed hangt af van een aantal dingen, zoals je gewicht en ook de hoeveelheid alcohol dat je gedronken hebt. Onderzoek wijst uit dat  het zo ongeveer 1,5 tot 2 uur duurt voordat 1 glas bier of wijn helemaal uit je bloed is verdwenen. En dat is een behoorlijk lange tijd. Dus hoe meer je drinkt, hoe langer het duurt en vooral ook hoe meer last je van een kater kunt krijgen.

Symptomen kater

De symptomen van een kater die erg gebruikelijk zijn en dus veel voorkomen zijn:

  • Vermoeidheid
  • Zwakte
  • Dorst

Als je teveel drinkt en ook regelmatig, dan is er sprake van veel slaapgebrek. Andere symptomen van een kater zijn bijvoorbeeld hoofdpijn. Er zijn maar weinig mensen die aan de hoofpijn kunnen ontkomen, want dit komt zelf bij het nuttigen van weinig alcohol al opzetten. Minder vaak komt spierpijn voor, maar ook dit kan deel van een kater uitmaken.

Het is ook mogelijk om last van je maagdarmstelsel te krijgen. Een goed voorbeeld hiervan is misselijkheid, overgeven en buikpijn. Als men overgeeft, wordt dit als prettig ervaren, want vaak verlaat een deel van de alcohol op die manier het lichaam, maar uiteraard niet de alcohol die al in je bloed zit. Verder kunnen mensen ook erg slecht slapen, één van de andere symptomen van een kater. Ook het humeur heeft er veelal onder te leiden, maar dat komt natuurlijk door alle andere lichamelijke lasten. Ontnuchteren van alcohol heeft dus heel wat voeten in de aarde, uiteindelijk gaat het wel weer over en zijn alle symptomen van de kater uiteindelijk weg.

Ontnuchteren van alcohol Deel via Twitter

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Ontnuchteren van alcohol

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: