Page content

article content

Brak na een avondje stappen? Dit is wat je kunt doen!

Je kent het vast wel, gisteravond was het iets té gezellig en nu sta je dus brak op. Je voelt je verschrikkelijk en het liefst wil je de hele dag in bed blijven liggen, maar dat zou zonde zijn van de vrije dag die je wilt gebruiken om leuke dingen te doen. Gelukkig hebben wij voor jou een aantal tips die ervoor zorgen dat jij je minder brak voelen kunt na een heftig avondje stappen en toch je vrije dag optimaal kunt gebruiken

De anti kater pil

Een anti katerpil is een goede manier om een kater te voorkomen en je minder brak voelen op de ochtend erna. Een goede anti kater pil bevat asparagine. Asparagine is een stofje wat je vooral in asperges vindt, vandaar ook de naam, en het versnelt het alcoholafbraakproces. Bovendien helpt asparagine met het zuiveren van het bloed waardoor alcohol nog sneller je lichaam uit is. Op deze manier sta je s ’ochtends op zonder kater wanneer je hem de avond nog inneemt, maar je kunt hem ook de ochtend erna nog nemen zodat je kater sneller verdwijnt.

anti kater pil, anti kater pil kopen

Anti katerpil: Premulon

Eet eieren als ontbijt

Een stevig ontbijt eten is altijd een goed idee wanneer jij je minder brak voelen wilt, maar vooral eieren zijn behulpzaam. Eieren bevatten namelijk cysteïne, dit is een stofje wat de afbraakproducten van alcohol, de stoffen die jou zo verschrikkelijk laten voelen, opruimt en je kater dus snel kan verminderen.

Neem een pijnstiller

Tegen hoofdpijn werkt paracetamol natuurlijk altijd het beste, je neemt de pijnstiller voor je naar bed gaat of zodra je opstaat in en je hoofdpijn is weg voordat je het door hebt. Zo kun je toch nog een fijne hoofdpijnvrije dag hebben en hoef je niet de hele dag met pijn in bed te liggen.

Zorg ervoor dat je zoveel slaapt als je kan

Wanneer jij in de ochtend brak opstaat is het nog niet zo’n slecht idee om terug in bed te duiken, tijdens het slapen verwerkt je lichaam namelijk sneller dan alcohol dan wanneer je wakker bent, bovendien heb je tijdens je slaap geen last van een kater. Wanneer je in de avond naar bed gaat is het dan ook belangrijk dat je zoveel slaapt als mogelijk is, hoe meer je slaapt hoe meer tijd je lichaam heeft gehad om alle alcohol af te breken en hoe beter jij je voelt wanneer je opstaat.

De volgende keer dat je uitgaat met je vrienden zijn dit de tips die je in je achterhoofd kunt houden, sommige kun je op de avond al gebruiken en andere kun je toepassen wanneer je brak opstaat. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een katerpil in huis hebt en dat je de volgende ochtend geen afspraken hebt staan zodat je zolang kan slapen als mogelijk is. Onthoud wel dat deze tips geen excuses zijn om jezelf elk weekend helemaal vol te drinken, want dat zal hoe dan ook een negatief effect op je gezondheid gaan hebben.

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Brak na een avondje stappen? Dit is wat je kunt doen!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: