Page content

article content

Hoe word je nuchter van alcohol?

Hoe word je minder snel dronken

Wij kregen ooit eens een vraag en die luidde: ‘hoe word je nuchter van alcohol’. Nu is dat natuurlijk een vreemde vraag, want van alcohol word je juist dronken, maar toen we er verder over na gingen vragen, ging het er eigenlijk over hoe je minder snel dronken kan worden. Uiteraard is het handig dat er bijvoorbeeld een middel tegen een kater is, maar dit voorkom je liever, door gewoon geen kater op te lopen. En daar kan je dus wat aan doen. De afbraak van alcohol in je lichaam is behoorlijk traag. Als je één glas bier hebt gedronken, dan duurt het ongeveer anderhalf tot twee uur voordat de alcohol helemaal uit je bloed verdwenen is.

Omdat het al zo lang duurt, is het aan te raden om rustig aan te gaan drinken. De tijd die het de alcohol kost om uit je lichaam te verdwijnen zal weliswaar niet af gaan nemen, maar doordat je verspreid gaat drinken, dus meer gematigd en over de hele avond en misschien nacht heen verspreid,  zal je veel minder snel dronken worden en kan je alsnog van de alcohol genieten. Want veel mensen drinken niet om dronken te worden, ze vinden de smaak gewoon fijn.

De afbraak van alcohol zal zoals gezegd niet sneller gaan, maar je kunt zo wel veel langer van het drinken genieten en vaak heeft het nog een voordeel. De volgende ochtend heb je geen middel tegen de kater nodig, want je hebt veel minder gedronken en hebt er toch van kunnen genieten.

Hoe word je nuchter van alcohol?  Drink rustiger aan, geniet ervan. En mocht je echt alsnog een kater krijgen, neem dan een heerlijke kop koffie om eens goed wakker te worden en maak een heerlijk ontbijt met spek en eieren voor jezelf klaar, daar zal je goed van opknappen.

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Hoe word je nuchter van alcohol?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: