Page content

article content

Waarom is alcohol slecht voor je lever?

Je hebt vast weleens gehoord dat alcohol slecht is voor je lever en dat je het beter kunt vermijden om je lever te sparen, bovendien kan overmatig alcoholgebruik jouw lever fataal worden. Maar hoe komt dit eigenlijk? Deze vraag zullen wij vandaag beantwoorden, bovendien hebben we enkele manieren om deze negatieve effecten tegen te gaan

Wat doet alcohol met je lever?

Als eerste moet je begrijpen dat je lever een enorm belangrijk orgaan is, het heeft verschillende functies. Enkele van die functies zijn het opslaan van glycogeen als energievoorraad, het verwerken van vetten en eiwitten, het aanmaken van belangrijke eiwitten en uiteraard het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam. De lever is dus een redelijk belangrijk orgaan wat je niet wilt missen.

lever detox Premulon

Foto van de Lever

Jouw lever breekt gifstoffen af en dus ook alcohol. Alcohol gaat via jouw maag en darm de bloedbaan in en in de lever wordt het afgebroken en worden de resterende stoffen het lichaam uitgewerkt. Je lever kan zoals je misschien wel weet maar een bepaalde hoeveelheid alcohol per uur verwerken, alle extra alcohol blijft dus in je bloedbaan.

Het eerste wat kan gebeuren met je lever is leververvetting, dit houdt dat vetcellen zich zullen gaan ophopen in jouw lever en dit resulteert in braken, misselijkheid, pijn en slechte eetlust. Wanneer je echter nog meer drinkt dan zal deze leververvetting overgaan in lever hepatitis. Dit resulteer in hevige buikpijn, misselijkheid, koorts en hier kan je uiteindelijk aan overlijden. Wanneer je jaren hevig drinkt kan je ook Alcoholische cirrose ontwikkelen, hierbij is de lever permanent beschadigd en kan jouw lichaam gifstoffen niet meer goed afbreken.

Een lever detox

Misschien dat dit eng klinkt maar zolang voor je de mannen minder dan 21 eenheden in een reguliere week drinkt en minder dan 14 eenheden voor de vrouwen dan is er in principe niks aan de hand. Toch kan het verstandig zijn om je lever te zuiveren doormiddel van een lever detox.

anti kater pil, anti kater pil kopen

Lever detox en anti kater middel Premulon

Als eerste kun je hiervoor een anti kater pil kopen, het stofje asparagine versnelt het alcoholafbraakproces en zuivert het bloed waardoor het de lever dus ondersteunt. Het is ook verstandig om een anti kater pil kopen wanneer je gaat drinken, zo maak je het jouw lever gemakkelijker.

Ook kun je jouw lever detox ondersteunen door enkele dagen weg te blijven van gifstoffen als rook, alcohol, suiker, bewerkt voedsel, magnetronmaaltijden, schoonmaakmiddelen, benzine, verf en lijm.

Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de gevaren die overmatig alcoholgebruik heeft voor je gezondheid, maar je hoeft geen enorme zorgen te maken en mag best alcohol drinken zolang je het maar binnen perken houdt. Bovendien is het gebruiken van een anti kater pil geen slecht idee en kan ook een lever detox zo nu en dan geen kwaad. Jouw lever doet enorm veel werk voor jou en het is wel zo eerlijk om hem soms ook een handje te helpen. Wees dus aardig voor je lever en geef hem enkele dagen rust met een lever detox.

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Waarom is alcohol slecht voor je lever?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Klik gerust eens door onze categorie├źn heen: