Page content

article content

Waarom is alcohol slecht voor je lever?

Het is zo lekker, bezorgt ons een hoop plezier maar alcohol is helaas nefast voor ons lichaam. En in het bijzonder voor onze lever. Maar waarom is alcohol slecht voor je lever? De lever zorgt er voor dat alcohol in je lichaam wordt afgebroken maar de afbraakproducten die in alcohol zitten, zijn giftig voor je lever. Als je dus te vaak en te veel drinkt kan dit zware gevolgen hebben. Het kan leverstoornissen veroorzaken en zelfs leiden tot leverbeschadiging. Het beste middel om dit allemaal te voorkomen, is om te letten op ons alcoholverbruik. Af en toe een glaasje kan uiteraard geen kwaad maar als je vaak doorzakt, kan dit echt wel tot onomkeerbare schade leiden. De vraag: waarom is alcohol slecht voor je lever is bij deze dus beantwoord.

anti kater pil, pil tegen een kater, hangoverpil

Anti-katerpil: gaat een kater tegen

Waarom is alcohol slecht voor je lever?

Vettig eten alvorens te drinken

Als je je toch eens een keertje wil laten gaan omdat je bv iets te vieren hebt, kan dit gerust. Weet dan ook dat er wat tips en middeltjes zijn om een kater te voorkomen en waardoor snel nuchter worden gemakkelijker wordt. Als je van plan bent om er die avond eens stevig in te vliegen, bereid je lichaam hier dan op voor door vettig te eten. Ga nog eerst even langs bij een frituur of een pizzatent om een bodempje te leggen. Je legt op deze manier een beschermend laagje aan in je maag waardoor de alcohol dus minder snel opgenomen wordt en je minder last zal hebben van een kater.

Premulon helpt tegen een kater

Wat je ook kan doen om een kater te voorkomen is een paar pilletjes premulon innemen voor je gaat stappen. Neem er wel niet meer dan 6 op 24 uur tijd in. Premulon is een anti kater pil die helpt als je een kater hebt maar ook om er 1 te voorkomen. Deze pil herkent de tekenen van een kater en tijdens de nachtrust worden je vitamines en mineralen weer aangevuld die je door de alcohol bent kwijt geraakt. Neem dus best een doosje mee als je van plan bent om er stevig tegenaan te gaan.

lever ontgiften tips

Lever ontgiften met Premulon

Drink een halve liter water voor je gaat slapen

Snel nuchter worden kan je doen door heel veel water te drinken. Probeer voor je gaat slapen toch nog een halve liter water binnen te krijgen. Hierdoor zal je lichaam niet uitdrogen, waar alcohol wel voor zorgt. Zorg er voor dat je op de dag van je kater heel de dag voldoende blijft water blijft drinken zodat je lichaam voldoende gehydrateerd blijft.

Neem een oppepper

Naast deze tips zijn er ook nog wat oppepmiddeltjes. Koffie of sinaasappelsap drinken bijvoorbeeld. De cafeïne zal ervoor zorgen dat je je wakkerder voelt en de vitamine C gaat de strijd met je kater aan. Neem daarbij een stevige portie eieren. Hierin zit de stof cysteïne, die ervoor zorgt dat de giftige stoffen van alcohol afgebroken worden. 1 van deze tips zal werken voor jou al heb je ze hopelijk niet vaak nodig!

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Waarom is alcohol slecht voor je lever?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: