Page content

article content

Wanneer is alcohol uit je bloed?

Dit is een belangrijke vraag, eentje die jij jezelf vooral wilt stellen nadat je wat hebt gedronken en in de auto wilt stappen. Vooral als je nog geen vijf jaar je rijbewijs hebt is het van belang dat al de alcohol uit je bloed is voordat je in de auto stapt. En anders is ook handig om te bereken wanneer je moet stoppen met drinken om op tijd weer nuchter te zijn.

Wanneer is alcohol uit je bloed?

Alcohol komt via de maag of via de dunne darm bij je lever terecht, dit is het orgaan wat de alcohol zal gaan afbreken. De lever kan ongeveer 7 gram alcohol per uur afbreken, en in een normaal glas alcohol zit ongeveer 10 gram. Dit houdt in dat je lichaam er 1,5 uur over duurt om één glas alcohol af te breken, je kunt dus wel uitrekenen hoelang het duurt wanneer je 10 glazen drinkt. Dit is de simpele manier om het te bereken, maar er zijn nog meer factoren die een rol spelen, zoals je gewicht of je geslacht. Om deze factoren ook mee te nemen is er een formule voor het berekenen van je bloedalcoholgehalte.

BAG = a x 10/ g x r – (u – 0.5) x (g x 0.002)

Met:

A = aantal glazen alcohol

G = lichaamsgewicht in kg

R = een maat voor lichaamsvocht, deze is bij mannen 0,7 en bij vrouwen 0,5

U = het aantal uren vanaf het eerste glas.

Hiermee kun je dus berekenen of er nog alcohol in je bloed zit en of je mag rijden met het huidige alcoholpercentage, dit moet namelijk onder de 0,5 zitten. Maar als je nog een beginner rijbewijs hebt moet het 0 zijn.

asparagine formule premulon

Wil je sneller nuchter worden van alcohol? Neem dan Premulon dé anti kater pil met Asparagine.

Snel nuchter worden na alcohol

Soms dan wil je iets sneller nuchter worden, omdat je moet autorijden bijvoorbeeld, en daar hebben wij enkele tips voor.

Als eerste kun je een anti kater pil innemen. Dit zorgt voor een snellere afbraak van alcohol en gaat daarnaast een kater tegen. De pil heeft een soort ondersteunende werking voor de lever. Hierdoor kan de lever de alcohol beter aan waardoor het sneller wordt afgebroken. Met een anti kater pil kun je dus gemakkelijk mee sneller nuchter worden.

Een andere tip is het nemen van een koude douche, je kunt hiermee biologisch gezien niet sneller nuchter worden na alcohol. Maar het geeft je lichaam wel een opkikker waardoor jij je meteen helderder en alerter voelt. Het voelt dus wel of je aan het sneller nuchter worden bent van alcohol.

Je kunt nu dus zelf berekenen hoelang het duurt voordat alle alcohol uit je bloed is, en dat duurt best lang! Het duurt al 1,5 uur om een glas alcohol af te breken, dus je kunt wel bedenken hoelang het duurt na een avondje stappen. Om dit proces iets te versnellen, maar vooral om je sneller beter te voelen, kun je de bovenstaande tips gebruiken. Zelfs als je de tips toepast kun je het best de formule gewoon aanhouden, als het gaat om autorijden bijvoorbeeld. Maar de tips kunnen anders wel gewoon helpen.

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Wanneer is alcohol uit je bloed?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: