Page content

article content

Kun je sneller nuchter worden van koffie?

Je hebt vast weleens gehoord dat je sneller nuchter worden kunt van koffie, maar is dit echt waar? En waarom wel of niet? Dat zijn de vragen die we hier zullen beantwoorden, bovendien hebben we nog tips voor het sneller nuchter worden na het drinken van net iets te veel drinken. Iedereen kan die tips weleens gebruiken.

Word je sneller nuchter van koffie?

Het antwoord is dat deze constatering een fabel is! De cafeïne in koffie heeft geen invloed op de afbraak van alcohol, je kunt helaas niet nuchter worden van koffie. Maar aan de andere kant wordt je ook niet meer dronken van alcohol, wat ook nog weleens beweerd wordt. Maar wat koffie dan wel voor je doen wanneer je dronken bent?

Koffie maakt je misschien niet meer nuchter maar het geeft je wel een energie boost waardoor jij je opgewekter en wellicht minder dronken kunt voelen. Je kunt koffie dus wel gebruiken als je erg moe en sloom wordt van je dronkenschap bijvoorbeeld, dan kan koffie die eigenschappen wegnemen. Maar het is helaas niet waar dat je er echt nuchter van wordt.

Hoe kan je wel sneller nuchter worden?

Je vraagt je dan misschien af of er manieren zijn waarmee je wel sneller nuchter kunt worden. Alhoewel er geen manier is om direct nuchter te worden zijn er wel enkele manieren om het proces te versnellen.

anti kater pil, anti kater pil kopen

Anti kater pil

De eerste manier is het nemen van een anti kater pil. Deze pil bevat asparagine, een stofje dat het alcoholafbraakproces versnelt en het bloed zuivert. Op deze manier is de alcohol sneller je lichaam uit en ben je hierdoor sneller nuchter, maar je moet er wel rekening mee houden dat het ook op deze manier niet direct zal gebeuren. Alcohol heeft altijd enige tijd nodig om afgebroken te worden.

Ook is het verstandig om iets te eten wanneer je sneller nuchter wil worden, het eten zal een groot gedeelte van alle alcohol die zich nog in je maag bevindt opnemen waardoor het dus sneller uit je lichaam is. Het is vooral slim om iets met veel koolhydraten te eten, want dit neemt alcohol het beste op. Maar het is misschien minder verstandig om iets te eten wanneer jij je al erg misselijk voelt, want dat kan leiden tot overgeven.

Hieruit is dus gebleken dat koffie je niet echt sneller nuchter maakt, maar het kan je wel een oppepper geven waardoor jij je beter voelt. Wanneer je erg moe bent geworden van het drinken kan het dus zeker helpen.  Maar betere manieren om sneller nuchter te worden zijn het nemen van een anti kater pil en iets eten. Ook moet je onthouden dat het afbreken van alcohol altijd tijd kost en dat je nooit ineens nuchter zult worden.

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Kun je sneller nuchter worden van koffie?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: